Körhjälpmedel

Carospeed Menox

Carospeed Menox är ett golvmonterat gas och bromsreglage. Handreglaget är inte modellanpassat men har väldigt bra justeringsmöjligheter och kan därför monteras i de flesta bilar och bilmodeller. Ett krav är dock att bilen måste ha en automatisk växellåda. Installationen är relativt enkel. Gas och broms fungerar mekaniskt med stag som går direkt till pedalerna. Detta gör att anpassningen är väldigt driftsäker och flexibel så man kan använda pedalerna parallellt med gas och bromsreglaget. Man drar reglerat mot sig för att gasa och pressar ifrån sig för att bromsa. Handreglaget är justerbart och kan ställas in efter individuella behov.

SmartSteer rattspinnare

Rattspinnare med el funktioner. SmartSteer låter föraren manövrera bilens funktioner så som torkare, blinkers och hel/halvljus med en hand. Enkelt och säkert utan att tappa kontrollen över körningen. SmartSteer består av rattspinnaren och en kontrollenhet som styr funktionerna. Med ett enkelt knapptryck går en signal från rattspinnaren till bilens original elfunktion med hjälp av kontrollenheten. SmartSteer finns till många bilmärken och modeller oavsett vilket elsystem som är i bilen. Bilens original funktioner fungerar parallellt med SmartSteer om man vill använda tex vanliga torkarspaken. Rattspinnaren har en ergonomisk design och ett bra grepp får säkert användande. Den fungerar oavsett om man är höger eller vänsterhänt. Skulle det mot förmodan uppstå ett problem med enheten kan man enkelt felsöka genom att ansluta kontrollenheten direkt till en dator. SmartSteer finns i fyra olika varianter med olika antal knappar och två olika grepp.

Vidvinkelspegel

Vidvinkelspegel för att kunna se döda vinkeln. Spegeln är av hög kvalité med en stilren design. Den levereras med klickfäste som gör det möjligt att ta bort spegeln och endast ha kvar fästet.