I och ur bil

 

Vi har flera hjälpmedel och anpassningar för att underlätta i och urstigning ur bilen.
Elektriska, mekaniska, för låga bilar och för höga bilar. Det kan vara en djungel att hitta rätt själv.
Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det som passar behovet.
Nedan listar vi bilsäteslyftar, vridsäten, säten och andra hjälpmedel för i och urstigning som vi erbjuder.

Turny HD/Orbit

En riktig trotjänare. Turny HD och Orbit är en driftsäker bilsäteslyft som har ett fast rörelsemönster. Turny HD har en spak för att manövrera vridningen med. Med andra ord vrider man ut Turny HD mekaniskt genom att dra upp spaken och pressa sätet utåt eller inåt. Detta är en smidig bilsäteslyft om man har lite bråttom i vardagen och inte orkar vänta på en bilsäteslyft som vrids ut elektriskt. Att vridningen är mekanisk gör den såklart ännu mer driftsäker. När man vridit ut sätet mekaniskt så sänker man ner den elektriskt med handkontrollen. Både Turny HD & Orbit sänks ned 30 alternativt 48 cm. Väljer man istället en Turny Orbit så kan man bekvämt hålla inne knappen på handkontrollen och vänta på att sätet vrids ut och sänks ned. Att bilsäteslyften är helt elektrisk underlättar om personen som skall sitta i sätet kan manövrera handkontrollen själv. Då personen som hjälper till tex lasta hjälpmedel eller liknande. Turny HD & Orbit kan kombineras med flera olika säten och det finns många modellanpassade konsoler för ett trafiksäkert montage. På sidan nedan guidar vi dig igenom processen för att söka bidraget. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Turny Evo

Turny Evo är en programmerbar elektrisk bilsäteslyft. Dess unika funktion gör att man kan programmera den för att tex gå så nära b-stolpen som möjligt och ge så mycket utrymme vid vridningen in och ur bilen som möjligt. Turny Evo kan sänkas ned 39 cm utanför bilen. Den har enkel handkontroll för smidig manövrering. Om något fel skulle uppstå, kan man utläsa felkoden i handkontrollen. Enheten har också nödkörningsfunktion både mekanisk och elektrisk. Vill man kunna luta ryggen på sätet mycket så rekommenderar vi Turny Evo pga att det inte finns någon del som tar upp plats bakom ryggen. Bilsäteslyften är krocktestad med flera olika säten och för att erhålla ett så trafiksäkert montage som möjligt finns även krocktestade konsoler till flera olika bilar.

Turny Manual

Mekanisk vridplatta som kombineras med Carony. Turny Manual har inbyggda glidskenor för att man skall kunna välja hur långt fram eller långt bak man vill sitta i bilen, detta underlättar också vid utvridning. Turny Manual tar mindre plats än Turnout vilket gör att den går att installera i fler bilar.

Turny Low Vehicle

Turny Low Vehicle är ett vridbart säte och ett av de mest avancerade som finns på marknaden idag. Turny Low Vehicle roterar och flyttar stolen nästan helt utanför bilen, hela 40 centimeter utanför hamnar stolsdynan. När du har förflyttat dig till sätet så håller du bara in en knapp och sätet vrider dig in i bilen. Turny Low Vehicle lämpar sig för låga bilar där sätet bara behöver vridas ut. Den fungerar för passagerarsidan men även på förarsidan i många bilar. Sätet har en god komfort och installeras i en 4 grader lutning vilket gör att man inte glider framåt om man vill luta tillbaka ryggstödet. På grund av den 4 graders lutningen ger den även en god tryckavlastning.

Turnout

Turnout är ett vridbart bilsäte som roterar ut över bilens tröskel. Den är utvecklad för att i och urstigning skall bli enklare. När sätet har roterat så är bilsätet vinkat utanför dörröppningen vilket gör att det är färre saker i vägen när man skall sätta sig. Turnout passar när man skall flytta över från en rullstol eller hjälpmedel men även när man bara behöver lite extra hjälp vid i och urstigning. Sätet finns både elektriskt manövrerat och mekaniskt. Den elektriska varianten styrs med hjälp av en handkontroll. Den mekaniska manövreras med en spak som finns på sidan av sätet.

Sitsbreddare

Sitsbreddare är ett hjälpmedel som passar alla som behöver lite hjälp med att sätta sig i bilen men som kanske inte behöver ett vridbart bilsäte. En platta fälls ut bredvid bilsätet så att du enkelt kan göra en stabil förflyttning innan du skall i och ur bilen. Den kan användas både på förar- och passagerarplats. När sitsbreddaren inte används så viker man in och fäller upp den bredvid sätet. Den förblir diskret och ur vägen tills den behövs igen.

Carony Classic

Carony är en produkt som enkelt förflyttar dig från rullstol till bilsäte. Med Carony slipper man momentet där man måste ställa sig upp eller bli lyft över till sätet, man sitter helt enkelt kvar i stolen under förflyttningen. Vid förflyttning dockas rullstolens säte med underredet i bilen och skjuts sedan över till bilen. Man slipper därmed tunga och svåra lyft som kan ske vid förflyttning. Den installeras tillsammans med bilsäteslyft eller vridsäte. Carony kan användas av både vuxna och barn. Den passar dig som rullstolsanvändare som har svårigheter att göra förflyttningen på egen hand. Vid färd transporteras Caronyunderredet i bagageutrymmet. Underredet är relativt lätt, väger endast 15 kg.

Turny 6-Way

Flytta över från rullstolen till bilsätet inne i bilen. Turny 6-way kan manövreras i 6 olika riktningar, upp & ned, fram & bak samt rotera till höger & vänster. Detta underlättar när man behöver få bilsätet så nära rullstolen som möjligt vid överflyttning. Backa sätet och ställ in det i rätt vinkel och rätt höjd och gör sedan en smidig överflyttning inne i bilen. Underredet kan installeras på både förarplats och passagerarplats i bilar där det finns tillräckligt med plats. Exempel på bilar där man kan installera underredet: Ford Tourneo Custom, VW T5/T6, Mercedes V-klass/Vito/Viano, Renault Trafic, Nissan NV300, Opel Vivaro, Fiat Talento.